Lansarea proiectului Erasmus+ „CONNECTION OF HEALTH AND DAILY ROUTINES”


Școala Profesională din Corlățel, in calitate de partener european, anunta lansarea proiectului de parteneriat de schimb interșcolar în cadrul Erasmus+  intitulat „Connection of health and daily routines”, incepand cu data de 01.09.2020 (numar contract:2020-1-FR01-KA229-079783_5).
     Proiectul finantat prin programul Erasmus+ al Uniunii Europene, se va derula pe o perioada de 24 luni, școala noastră având la dispozitie un buget de 23.710,4 EUR pentru implementare.      Proiectul reunește 5 școli din Franța, România, Polonia, Portugalia și Turcia Coordonatorul European al proiectului este COLLEGE EDOURD GLISSANT  din Franța, iar parteneri, alaturi de școala noastră Școala Profesională Corlățel, sunt: Kasim Sacide Ener Ortaokulu din Turcia; Agrupamento de Escolas Dr.Ferreira Da Silva din Portugalia; Szcola Podstawowa nr.25z Oddzialami Intergracyjnymi, Zespol Szcol nr.19 din Polonia.

      Grupul-ţintă vizează atât elevi cu vârsta cuprinsă între 7 şi 16 ani, cât şi cadre didactice din fiecare şcoală parteneră în proiect.
     Acest proiect s-a nascut din dorinta de a  crește calitatea stilului de viață al elevilor noștri, de a oferi o dimensiune internațională curriculumului școlar,de a crește interesul elevilor pentru a se implica în activități care promovează un stil de viață sănătos, promovează responsabilitate și educație pentru mediu.    
       Cetateanul de maine se doreste a fi unul ‘eco’, astfel, elevii, profesorii si personalul didactic sunt incurajati sa descopere complexitatea mediului in care traiesc, sa-si gaseasca locul lor acolo si sa devina constienti de posibilitatile de a dezvolta ‘obiceiuri durabile’, adica un mod de viata sănătos.
     Prin urmare, vom folosi această oportunitate pentru a-i face pe elevi să înțeleagă legătura dintre natură si oameni. Vom explora împreună natura din jurul nostru, impactul acțiunilor noastre asupra mediului și cum natura ne afectează sănătatea.  Sportul va fi folosit ca instrument pentru a comunica elevilor noștri informații legate de sănătate, dar de asemenea, pentru a ajuta la construirea de relații umane și teambuilding. Prin organizarea de competiții amicale, vom susține stabilirea obiectivelor, coeziunea echipei și stilul de viață activ.
     Rezultatele concrete ale proiectului nostru sunt: ​​chestionare, logo comun, site – uri web ale proiectului (pagină comună și pagina eTwinning), materiale promoționale, conferințe, afiș proiect, dicționar, grădina Erasmus +, videoclipuri „Îmi prezint școala ”, prezentări„ Obiceiuri sănătoase ”,„ Sănătate și dezvoltare durabilă ”,„ Sănătate și bunăstare „,” Valori și beneficii ale naturii „, expoziția” Ierburi medicinale „, seminar Lectură pentru bunăstare,” Sănătos -Simpozion Living, Healthy Life „, Grand quiz – concurs de cunoștințe generale despre partenerii proiectului.
 Lansarea proiectului s-a realizat la școală în cadrul consiliului profesoral, la întâlnirile cu părinții , elevii și reprezentanții comunității locale , în luna octombrie a acestui an. A fost primit cu bucurie de către întreaga comunitate fiind considerat o oportunitate , dar și o provocare.